Astăzi vom vorbi despre o metodă de îngrijire dentară mai mult decât ideală pentru persoanele care doresc să-și recreeze un aspect cât se poate de natural al dinților și, în același timp, un zâmbet de invidiat. Mai exact, vom prezenta avantajele care vi le pot aduce fațetele dentare.

  Ce sunt acestea? Fațetele dentare sunt defapt mici piese fabricate din porțelan, foarte subțiri, care se atașează pe dinți cu scopul de a le îmbunătăți diferite aspecte precum forma, poziția sau culoarea. Acestea fiind spuse, haideți sa descoperim avantajele acestora.

  Fațetele dentare oferă un aspect natural al dinților

  Fațetele dentare sunt concepute pentru fiecare persoană în parte. Astfel, este foarte greu să fie diferențiate de versiunea naturală a dinților tăi. De îndată ce ți-au fost montate fațete dentare vei observa o îmbunătațire clară a aspectului dinților. Dacă până acum ai fost o persoană reținută să zambesti datorită unor defecte ale dinților, acum o vei putea face fără nici un fel de probleme, deoarece fațetele dentare pot să transforme până și dinții închiși la culoare din diferite motive într-un alb imaculat.

  Rezistența sporită la contactul cu produsele alimentare și factori externi

  Un alt avantaj al fațetelor dentare este faptul că, spre deosebire de dinții tăi, au o rezistență mult mai mare atunci când vine vorba de consumarea de alimente sau produse precum cafea, ceai sau țigări. Această rezistență este oferită de materialele durabile din care sunt fabricate. De asemenea, fațetele dentare rezistă foarte bine si la testul timpului, unii pacienti declarând că le-au avut montate pe dinți mai bine de 15 de ani.

  Fațetele dentare corectează ținuta dinților

  După cum am menționat mai sus, fațetele dentare te ajută să faci diferite modificări ale dinților precum poziția sau chiar forma acestora. De asemenea pot să ajute și la modificarea culorii și dimensiunii, oferind o mai bună rezistență și un aspect de invidiat. Totodată, fațetele dentare pot corecta și distanța dintre dinți sau strungăreața.

  Întreținere simplă

  În cazul în care te întrebi cum trebuie să-ti îngrijești dinții atunci când ai fațete dentare, află ca este la fel de simplu ca și atunci când iți ingrijești dinții naturali. Tot ce trebuie să faci este să folosești în mod regulat pasta de dinți care, pe cât posibil, să nu fie abrazivă, și ața dentară. Un lucru în plus care trebuie făcut este ca la scurt timp după ce ți-au fost montate fațetele dentare, trebuie să mergi la stomatolog pentru un consult în urma căruia vei putea afla detalii despre cum reacționează cavitatea bucală la noile fațete dentare.

  În concluzie, fațetele dentare oferă foarte multe avantaje celor care aleg să le poarte atât din punct de vedere al aspectului dinților cât și din punct de vedere al sănătății acestora. Dacă ești interesat să afli si mai multe informații despre aceasta metoda inedită și inovatoare de tratament a dinților sau despre costurile unei asemenea proceduri, te invităm sa vizitezi pagina dedicată fațetelor dentare de pe site-ul nostru.

  Specialistii New Dent in estetica dentara va pot oferi, in cadrul unei consultatii, mai multe detalii privind manopera de aplicare a fatetelor dentare.

  dr. Ana-Maria Moisiuc

  dr. Ilinca Rădulescu

  dr. Laura Mărgărit

  Formular programare

  Completeaza formularul si programeaza-te la o consultatie specializata.

  X
  Vreau o programare!