APARAT DENTAR INCOGNITO

aparat dentar invizibil incognitoAparatul dentar Incognito se aplica pe fetele linguale ale dintilor (suprafetele ce privesc spre interiorul cavitatii orale – spre bolta palatina la maxilar si spre limba si planseu bucal la mandibula). Astfel, acesta este ascuns privirii, fiind alternativa celor care doresc estetica, nu doar functionalitate. Aparatul dentar Incognito este individualizat pentru fiecare pacient, fiind creat printr-o tehnologie avansată CAD-CAM, ce presupune scanarea si analiza computerizata a suprafetelor dentare in laboratorul din Germania al companiei producatoare.

 

De ce un aparat dentar Incognito?

  • este invizibil – plasat lingual, nimeni nu va stii ca purtati aparat ortodontic;
  • este individualizat – special conceput pentru dintii dumneavostra, pentru a obtine cele mai bune rezultate;
  • disconfort redus, fonatie nealterata;
  • capacitate ridicata de indreptare a dintilor prin dezvolatarea unor forte mari;
  • poate fi aplicat atat la adulti, cat si la copii;
  • sunt necesare mai putine ajustari pentru brackets decat la un aparat ortodontic obisnuit;
  • nu da reactii alergice;
  • rezultate mai rapide .

 

Din ce material este realizat?

Braketii sunt realizati din aliaje de aur. Acest material este foarte bine tolerat de organism si elimina complet riscurile privind aparitia unor alergii sau a cariilor dentare.aparat dentar invizibil

Cat dureaza tratamentul cu acest aparat dentar?

Este recomandabil ca acest aparat dentar sa fie purtat minim 16 ore pe zi (obligatoriu noaptea, in timpul somnului). Durata tratamentului ortodontic depinde de severitatea anomaliei si de varsta pacientului. Tratamentul cu acest aparat poate dura mai putin decat in cazul altor aparate dentare intrucat dintii sunt supusi unei fixari individuale exacte. In medie, 16-18 luni este termenul realist al tratamentului ortodontic. 

In cat timp ma pot acomoda cu purtarea acestui aparat dentar?acomodare aparat dentar incognito

Dupa fixarea aparatului dentar, in maxim doua saptamani o sa va adaptati cu purtarea acestuia datorita aspectului modern si practic, precum si adaptabilitatii pe sufrafata dintilor. Bracketii vor fi proiectati pentru a acoperi o suprafata cat mai lata, acest lucru îmbunatatind semnificativ confortul pacientului.

Exista vreo limita de varsta pentru purtarea aparatului dentar Incognito?

Este indicat ca pacientul care doreste un astfel de tratament ortodontic sa aiba varsta intre 13 si maxim 60 de ani. In functie de anomaliile care se doresc indreptate (dinti inghesuiti, muscatura incrucisata, muscatura adanca sau muscatura deschisa), medicul specialist o sa va recomande daca tratatamentul cu acest aparat dentar este cel mai potrivit pentru dintii dumneavoastra.

Cum decurge tratamentul ortodontic cu Incognito?

I. In prima faza, medicul specialist ortodont va oferi un plan de tratament avand in vedere consultatia propriu-zisa, radiografiile dentare, fotografiile de diagnostic si modelele de studiu.

II. Consecutiv, medicul va trimite modelele realizate dupa amprenta danturii dumneavoastra in laboratorul din Bad Esen (Germania), unde se vor realiza braketii prin scanarea si analiza computerizata a suprafetelor dentare la o rezolutie inalta cu ajutorul unui dispozitiv optic 3D. In urma prelucrarii digitale, se obtine o suprafata scanata de mare fidelitate pe care fiecare bracket este inserat virtual cu ajutorul unui program special.

III. La scurt timp, dupa livrarea acestuia catre medic, se va proceda la fixarea aparatului pe fata linguala a dintilor dumneavoasta. Acesta este un aparat dentar fix, astfel ca va fi indepartat doar la sfarsitul tratamentului.

aparat dentar incognito invizibil

Cat costa aparatul dentar Incognito?

Costul unui aparat dentar Incognito este mai ridicat decat al unui aparat ortodontic obisnuit intrucat este confectionat individual, iar bracketii sunt realizati din aliaje de aur. Pentru a afla toate detaliile cu privire la acest tratament, va invitam in cabinetul nostru unde medicii specialisti ortodonti, dr. Ilinca Bica si dr. Irina Lulache, in urma consultatiei dentare va vor informa cu privire la pasii care trebuie urmati pentru a beneficia de un tratament ortodontic corect si eficient. 

 

 

Aparatul dentar Incognito este ideal pentru persoanele care nu vor sa arate ca trec printr-o procedura de aliniere a dintilor, precum si pentru cele preocupate de estetica si de mentinerea unui aspect profesional la locul de munca.  


Cheia succesului in tratamentul ortodontic este comunicarea si cooperarea intre pacient si medic. Va asteptam la cabinetul nostru pentru a primi toate detaliile necesare de la dr. ILINCA BICA si dr. IRINA LULACHEmedici specialisti in Ortodontie si Ortopedie dento-faciala.

dr. Ilinca Bica

dr. Irina Lulache

Slide background Programeaza-te pentru o consultatie !

031.435.98.34 & 0741.999.510

Nu doare 😉