Implanturile dentare au devenit o soluție tot mai populară pentru pacienții care au pierdut unul sau mai mulți dinți, iar implantul dentar Dentium s-a evidențiat ca o opțiune populară, datorită avantajelor sale unice și a tehnologiei avansate pe care o oferă.

  Implanturile dentare Dentium sunt cunoscute pentru durabilitatea lor și pentru capacitatea de a oferi pacienților un zâmbet sănătos și frumos pe termen lung. Cu toate acestea, durabilitatea implanturilor poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv tehnologia utilizată, igiena orală a pacientului și sănătatea generală a pacientului.

  Ce este un implant dentar?

  Înainte de a analiza avantajele implantului dentar Dentium, să discutăm mai întâi despre ceea ce este un implant dentar. Manopera implantului dentar este o procedură chirurgicală care implică inserarea unui șurub de titan în osul maxilar sau mandibular, în locul unui dinte pierdut. Acest șurub acționează ca o ancoră pentru un dinte artificial (coroană dentară) care este fixat deasupra acestuia. Procesul poate fi folosit pentru a înlocui un singur dinte sau mai mulți dinți lipsă.

  Cum funcționează implantul dentar Dentium?

  Implantul dentar Dentium se bazează pe o tehnologie avansată care utilizează un sistem de șuruburi conice cu filet pentru a obține o stabilitate și o precizie maxime. Aceste șuruburi sunt create cu ajutorul tehnologiei de prelucrare a Titanului DTX, care permite o toleranță mai mică în fabricarea șuruburilor și un design mai precis.

  Dentium oferă, de asemenea, un sistem de matrițe digitale care utilizează o tehnologie de scanare în 3D pentru a crea o imagini exacte ale cavității bucale a pacientului. Aceasta permite o planificare mai precisă a inserării șurubului, precum și o fixare mai precisă a coroanei dentare.

  În plus, Dentium utilizează un strat special de oxidare a suprafeței implantului, cunoscut sub numele de SLA (acidare cu suprafață sub formă de sabie), care sporește capacitatea de integrare a implantului în osul maxilar sau mandibular. Acest lucru ajută la crearea unei ancorări mai puternice între implant și os, permițând astfel implantului să suporte forțele de masticație.

  Avantajele implantului dentar Dentium

  1. Durabilitatea

  Implantul dentar Dentium este o soluție durabilă pentru pacienții care își doresc să înlocuiască unul sau mai mulți dinți lipsă. Datorită utilizării tehnologiei de prelucrare a Titanului DTX și a oxidării suprafeței implantului prin tehnologia SLA, implantul Dentium oferă o stabilitate și o durabilitate deosebită.

  În plus, implantul Dentium este rezistent la coroziune și uzură, fapt ce îi conferă o durată de viață îndelungată, care poate depăși 20 de ani cu o igienă orală adecvată și vizite regulate la dentist.

  2. Estetica

  Implantul dentar Dentium oferă o soluție estetică excelentă pentru pacienții care își doresc să înlocuiască un dinte pierdut. Coroana dentară fixată deasupra implantului este realizată din materiale de înaltă calitate, precum ceramica sau zirconia, care imită aspectul natural al dinților. În plus, implantul Dentium este conceput pentru a se integra perfect în osul maxilar sau mandibular, făcându-l aproape invizibil și fără a fi nevoie să se scoată și să se pună din nou, ca în cazul protezei dentare.

  3. Funcționalitatea

  Un alt avantaj al implantului dentar Dentium este că acesta permite pacienților să se bucure de o funcționalitate și o masticație normale, la fel ca în cazul dinților naturali. Șuruburile conice cu filet și oxidarea suprafeței implantului prin tehnologia SLA oferă o stabilitate maximă implantului, permițând astfel pacienților să mănânce cu încredere orice fel de alimente.

  4. Confortul

  Implantul dentar Dentium este, de asemenea, confortabil pentru pacienți. Deoarece acesta este fixat ferm în osul maxilar sau mandibular, pacienții nu vor simți nicio mișcare sau slăbire a dinților artificiali, precum în cazul protezelor dentare. De asemenea, implantul Dentium nu va provoca iritații sau inflamații ale gingiilor, precum în cazul protezelor dentare care trebuie îndepărtate și curățate zilnic.

  5. Îmbunătățirea calității vieții

  În final, implantul dentar Dentium poate îmbunătăți calitatea vieții pacienților într-un mod semnificativ. Pierderea dinților poate afecta funcționalitatea și estetica, dar poate afecta și stima de sine și încrederea în sine a pacienților. Implantul Dentium poate restabili aceste aspecte și poate ajuta pacienții să se simtă mai încrezători în zâmbetul lor și să se bucure de alimentele preferate fără restricții.

  Factorii care pot influența durabilitatea implanturilor dentare Dentium

  Igiena orală: O igienă orală adecvată este crucială pentru durabilitatea implanturilor dentare Dentium. Pacienții trebuie să mențină o igienă orală bună, permițându-le să evite infecțiile gingivale sau orale care pot duce la slăbirea implantului. Îngrijirea regulată a dinților și a gingiilor prin periajul zilnic și utilizarea aței dentare poate ajuta la prevenirea acumulării de plăci bacteriene și la reducerea riscului de inflamație a gingiilor.

  Sănătatea generală a pacientului: Starea generală de sănătate a pacientului poate influența, de asemenea, durabilitatea implanturilor dentare Dentium. Pacienții cu afecțiuni medicale preexistente, cum ar fi diabetul, fumatul sau boli ale gingiilor, pot fi mai expuși la riscul de complicații sau de eșec al implantului.

  Calitatea implantării: Calitatea implantării poate afecta, de asemenea, durabilitatea implantului dentar Dentium. Este important ca implantul să fie inserat corect în osul maxilar sau mandibular, pentru a asigura o aderență maximă și o integrare optimă. Pacienții ar trebui să se asigure că aleg un medic stomatolog calificat și cu experiență în procedura de implant dentar, care utilizează tehnologii moderne și de înaltă calitate, pentru a minimiza riscul de eșec sau de complicații.

  Tipul de încărcare a implantului: Există două tipuri principale de încărcare a implantului dentar Dentium: încărcare imediată și încărcare întârziată. Încărcarea imediată presupune fixarea coroanei dentare imediat după inserarea implantului, în timp ce încărcarea întârziată implică fixarea coroanei dentare la câteva luni după inserarea implantului. Pacienții pot discuta cu medicul stomatolog care este cea mai bună opțiune pentru nevoile lor individuale.

  Activitățile care pot afecta implantul: Anumite activități, cum ar fi fumatul, mestecatul excesiv de gumă sau consumul de alimente tari, pot avea un impact negativ asupra durabilității implantului dentar Dentium. Pacienții ar trebui să evite aceste activități sau să le limiteze pentru a proteja implantul și pentru a prelungi durabilitatea sa.

  Implantul dentar Dentium oferă numeroase avantaje pentru pacienții care doresc să înlocuiască unul sau mai mulți dinți pierduți. Datorită tehnologiei avansate utilizate în fabricarea și inserarea implantului, pacienții se pot bucura de o soluție durabilă, estetică, funcțională și confortabilă pentru a restabili aspectul natural al dinților și pentru a îmbunătăți calitatea vieții.

  Formular programare

  Completeaza formularul si programeaza-te la o consultatie specializata.

  X
  Vreau o programare!