Din dorința de a veni în ajutorul dumneavoastră atunci când vine vorba de îngrijirea dinților, dorim să dezvoltăm subiectul fațetelor dentare. Dacă într-un articol precedent am prezentat mai pe larg fațetele dentare (puteți descoperi mai multe informații aici) astăzi vom vorbi despre momentele în care fațetele dentare sunt recomandate oricărei persoane care-și dorește un zâmbet cât mai frumos.

  Dar ce sunt fatetele dentare?

  „Fațetele dentare sunt construcții cu caracter uni-dentar, foarte subțiri, fabricate din materiale ceramice sau oxid de zirconiu, care se atașează pe fiecare dinte în parte, cu scopul de a îmbunătăți diferite aspecte ale acestora precum forma, poziția sau culoarea”.

  Eliminarea defectelor cu caracter dentar

  Dacă suferiți de diferite defecte la nivelul dinților, precum forme mai ciudate, puteți apela cu încredere la fațetarea dentară deoarece acest proces vă poate oferi fără doar și poate, zâmbetul pe care îl cautați.

  Culori diferite ale dinților

  Dacă aveți dinți apropiați care au culori diferite sau sunt îngălbeniți, aplicând fațete dentare veți putea corecta diferența de culoare și prin urmare veți crea o suprafața dentară uniformă.

  Corectarea spațiului dintre dinți

  Spațiul dintre dinți, denumit și strungăreață, poate fi corectat cu succes prin aplicarea de fațete dentare. Astfel, acest spațiu deranjant nu va mai fi vizibil.

  Fisuri sau spărturi dentare

  Dacă aveți fisuri sau spărturi superficiale care nu necesită alte tipuri de intervenții, puteți opta pentru aplicarea de fațete dentare cu scopul de a le masca și totodată de a beneficia de o protecție sporită a dinților în cauza.

   

  Fațete dentare – o soluție provizorie

  Dacă doriți repararea în regim de urgență a unui dinte sau doriți să mascați un dinte ciobit pe care urmează să-l reparați, se poate alege ca și soluție provizorie fațetarea dentară. În acest caz,  fațeta se va realiza dintr-un compozit iar în momentul în care dintele va fi reparat aceasta va fi îndepărtata de către medicul stomatolog.

  În urma unui tratament de albire

  Dacă ați făcut un tratament de albire a dinților care nu a avut rezultatele pe care vi le-ați dorit, puteți apela la soluția oferita de fațetele dentare, deoarece acestea din urma vă pot garanta rezultatul de albire pe care îl căutați.

  În concluzie, fațetele dentare vă pot ajuta într-o multitudine de cazuri, fiind o soluție viabilă în cazul situațiilor menționate mai sus. Nu trebuie să vă faceți griji în ceea ce privește procesul de fațetare dentară deoarece acesta este unul minim-invaziv care nu aduce după sine nici un fel de durere.

  Dacă sunteți interesat să descoperiți mai multe informații despre procesul de fațetare dentara, va invitam să accesați secțiunea dedicată fațetelor dentare de pe site-ul nostru.

  Formular programare

  Completeaza formularul si programeaza-te la o consultatie specializata.

  X
  Vreau o programare!