Cerintele pacientilor  in  continua crestere in ultimii ani pentru restaurari protetice fara metal au dus la dezvoltarea unor numeroase sisteme integral ceramice. Avantajul acestora fata de metaloceramice consta in proprietati estetice superioare, translucenta crescuta si efectul mimetic fata de dintii vecini. Ceramica dentara este cea mai buna alegere pe care o poate face un pacient in cazul unei lucrari dentare, fie ca este vorba de o restaurare redusa, fie de o punte dentara sau proteza mobilizabila extinsa.

    CERAMICA IN STOMATOLOGIE

    1. Lucrarile integral ceramice sunt lucrari dentare confectionate in intregime din ceramica fara schelet metalic sau de zirconiu.
    Se folosesc in zonele din fata ale danturii (in special pe incisivi) in cazurile in care pretentiile estetice sunt foarte ridicate.
    Neavand schelet de sustinere, sunt mai putin rezistente. De aceea nu se recomanda in zonele din spate (pe molari) unde fortele masticatorii sunt mult mai mari.

    2. Lucrarile metalo-ceramice

    Coroana dentara metalo-ceramica are pretul cel mai redus dintre coroanele ceramice. Se poate folosi in majoritatea cazurilor, atat pentru dintii din partea din fata, cat si pentru cei din spate sau pentru a acoperi implanturile dentare

    Puntea metalo-ceramica se poate folosi atat pentru restaurari reduse (1 sau 2 dinti lipsa) cat si pentru punti intinse inclusive. Rezistenta si estetica unor asemenea punti este foarte buna, dar nu atinge nivelul lucrarilor realizate pe schelete din aur sau zirconiu.

    3. Lucrarile ceramice pe schelet de titan se folosc in cazul implanturilor dentare, datorita proprietatilor excelente ale titanului, un material biocompatibil, care se integreaza foarte repede in os.

    Alegerea sistemelor integral ceramice depinde de 3 criterii:

    I. Dimensiunile spatiului edentat;

    II. Zona de restaurat (anterioara sau posterioara);

    III. Cerintele estetice

    Factorii care influenteaza culoarea finala a restaurarii:

    –          Numarul de arderi si temperatura de ardere;

    –          Tehnica de condensare;

    –          Grosimea ceramicii (atat a miezului cat si a ceramicii de placare);

    –          Cantitatea de cristale (faza cristalina) din miezul ceramic, natura chimica a acestora si dimensiunea particulelor

    –          Culoarea bontului;

    –          Culoarea cimentului.

     

     

    Formular programare

    Completeaza formularul si programeaza-te la o consultatie specializata.

    X
    Vreau o programare!