• Diverse
 • by newdent
 • august 24, 2014

  Copiii sunt cunoscuti pentru universala teama fata de doctor, indeosebi fata de medicul stomatolog. Motivele pot fi multiple: disconfortul cauzat de permanenta deschidere a gurii, durerea, zgomotul puternic produs in special de turbina, vasta varietate de instrumente. Toate acestea marcheaza copilul care nu este capabil, ca un adult, sa rationalizeze frica!

              Iata cateva sfaturi pentru ca vizita la medicul stomatolog sa fie acceptata si netraumatizanta pentru copilul dumneavoastra:

  1. Aduceti copilul la primul control stomatologic cat mai curand posibil! In perioada copilariei, creierul copilului este ca un burete – absoarbe toate informatiile din jur. Astfel, daca de mic copilul este dus la stomatolog, va percepe vizita ca fiind necesara si va stii cat de “sanatosi” ii vor fi ulterior dintii!
  2. Fiti sinceri cu copilul dumneavoastra! Nu oferiti copilului asteptari false – ca nu va durea sau ca va fi placut.
  3. Aveti grija la exprimare! Preferabil, anuntati copilul doar ca medicul “se va uita” la dinti si lasati stomatologul sa explice copilului manopera desfasurata. Acesta, avand experinta, va stii cum sa se exprime pentru a nu spori frica.
  4. Nu incercati sa le povestiti experientele dumneavostra la stomatolog! Avand o imaginatie bogata, copilul va interpreta complet diferit intreaga poveste.
  5. Nu incercati sa le oferiti recompense pentru vizita la stomatolog deoarece ii veti crea copilului impresia ca urmeaza o experienta neplacuta ce merita o “rasplata” la final.
  6. Explicati copilului cat de importanta este o igiena orala buna si ce consecinte impactante poate avea o igiena deficitara si defectuoasa pentru cavitatea orala si starea generala de sanatate!

  Dr. Ilinca Rădulescu este specialistul New Dent in pedodonție și vă poate oferi toate detaliile privind procedurile dentare aplicate copiilor. Vizita celor mici la cabinetul nostru devine o activitate relaxanta datorita pasiunii și atenției de care dă dovadă dr. Ilinca Rădulescu cu fiecare micuț în parte.

  Formular programare

  Completeaza formularul si programeaza-te la o consultatie specializata.

  X
  Vreau o programare!