Pe masura ce inaintam in varsta intregul aspect facial se modifica. Numeroase studii au dovedit ca, in acelasi fel in care aspectul facial se modifica, o data cu varsta se modifica si pozitia dintilor. Acest lucru se intampla indiferent daca ati avut sau nu tratament ortodontic. Astfel, va recomandam purtarea gutierei de contentie pentru mentinerea dintilor in pozitia obtinuta dupa tratamentul ortodontic.

  Ce reprezinta contentia ortodontica?
  Contentia ortodontica este ansamblul procedurilor si dispozitivelor care au rolul de a se opune tendintei naturale a dintilor de a reveni in pozitia de dinaintea tratamentului ortodontic, adica intr-o ocluzie dentara defectuoasa.

  Cand se va realiza contentia ortodontica?
  Contentia se va realiza imediat dupa indepartarea bracketilor , primele 5 ore fiind extrem de importante, deorece s-a constatat ca, in lipsa ei , miscarea dintilor este maxima la 2 ore.

  Care este diferenta dintre gutiera si alte aparate de contentionare?

  Gutiera previne miscarea dintilor si este usor de purtat. Acest lucru o face foarte popular pentru pacienti. Aparatul de contentie Hawley realizat din plastic si sarma poate permite o asezare mai lenta a dintilor posteriori.

  Care este durata de purtare a gutierei de contentie?
  Durata de purtare a acesteia va fi stabilita de medicul ortodont in functie de mai multi factori ce determina stabilitatea tratamentului:
   – anomalia initiala
   – rezultatul obtinut – evaluat pe modele
   – fotografii si radiologie
   – durata de tratament
   – varsta
   – compromisuri/tratamente incomplete

  Cum trebuie ingrijita gutiera de contentie?
   – Respectati cu strictete intervalele de timp necesare purtarii indicate de medicul ortodont.
   – Gutiera se pastreaza in cutia primita, astfel riscul pierderii sau deteriorarii acesteia este  – mult mai mic.
   – Inainte de aplicarea gutierei este indicat periajul dentar.
   – NU mancati cu gutiera aplicata pe dinti
   – Igienizarea gutierei se face prin clatire sub jet de apa si imersie in solutie dezinfectanta de cate ori este necesar

  Finalizarea tratamentului ortodontic activ trebuie sa fie urmata de purtarea unei gutiere de contentie cu rolul de a stabiliza dintii in noua pozitie. Purtati gutiera in perioada indicata de medicul specialist ortodont. Aceasta etapa este obligatorie pentru stabilizarea rezultatului tratamentului ortodontic.

  Cheia succesului in tratamentul ortodontic este comunicarea si cooperarea intre pacient si medic. Va asteptam la cabinetul nostru pentru a primi toate detaliile necesare de la dr. IOANA POPESCU si dr. IRINA LULACHE, medici specialisti in Ortodontie si Ortopedie dento-faciala.

  dr. Ioana Popescu

  dr. Irina Lulache

  Formular programare

  Completeaza formularul si programeaza-te la o consultatie specializata.

  X
  Vreau o programare!