Dacă într-unul din articolele trecute am prezentat cele 4 motive pentru care merită să optezi pentru fațete dentare și am aflat care sunt avantajele acestora, în acest articol vom dezvolta puțin acest subiect și vom discuta despre felul în care acestea pot fi întreținute și totodată care sunt indicațiile care ar trebui urmate după aplicarea fațetelor dentare.

  Așadar, dacă ați optat pentru fațete dentare cu scopul de a corecta ținuta dinților dumneavoastră sau de a-i face mai albi este bine să știți că există câteva lucruri de care ar trebui sa țineți cont după aplicarea acestora. Acestea fiind spuse, haideți să descoperim mai multe detalii în rândurile ce urmează.

  Întreținerea fațetelor dentare

  La fel ca și înainte de avea aplicate pe dinți fațete dentare este important un periaj conștiincios al dinților. Acestea se curăță și se întrețin la fel ca dinții naturali, deci nu veți fi nevoit să luați măsuri suplimentare în această privința. Un factor important în cazul periajului este să încercați pe cât posibil sa nu folosiți paste de dinți care sunt abrazive sau care conțin substanțe similare, deoarece în timp, pot sa distrugă fațetele proaspăt aplicate.

  Consultul stomatologic

  După aplicarea fațetelor este indicat să reveniți la cabinetul stomatologic unde v-au fost aplicate pentru a observa cum se adaptează acestea la cavitatea dumneavoastră bucală. În rest, acestea nu necesita nici un alt tratament special din partea medicului stomatolog.

  Perioada de recuperare

  Aplicarea de fațete dentare face parte din categoria procedurilor stomatologice foarte puțin invazive. Așadar, fiind un proces de aplicare rapid, de până la 2 săptămâni, nu există o perioada de recuperare după aplicarea acestora. Imediat după ce au fost aplicate, veți putea pleca de la cabinetul stomatologic fără nici un fel de regim special.

  Riscul desprinderii sau distrugerii fațetelor dentare

  Există riscul ca fațeta dentară să se desprindă după ce a fost aplicata, dar nu trebuie să vă faceți griji deoarece această problemă se poate rezolva foarte ușor prin recimentarea acestora. Totodată, este bine de reținut faptul că fațetele dentare care s-au spart/ciobit nu se prea pot repara, așadar este indicat să evitați mestecarea alimentelor tari, mușcatul din bomboane, etc.

  Durata de viață a fațetelor dentare

  După cum am menționat în rândurile de mai sus, nu este necesara o întreținere personalizată în ceea ce privește fațetele dentare. Cu toate acestea este foarte importantă sănătatea dinților, deoarece deteriorarea acestora poate duce implicit și la distrugerea fațetelor aplicate. Dacă vă întrețineți dinții printr-o igienă orală constantă și în același timp impecabilă, fațetele dentare aplicate pe dinții dumneavoastră pot să reziste toată viața.

   

  În final, dacă sunteți interesat să aflați mai multe informații despre fațetele dentare și despre felul în care va decurge aceasta metodă de tratament asupra dinților dumneavoastră, vă invităm să vizitați pagina dedicata fațetelor dentare de pe site-ul nostru.

  Formular programare

  Completeaza formularul si programeaza-te la o consultatie specializata.

  X
  Vreau o programare!