Invisalign reprezinta metoda ortodontica moderna pentru obtinerea zambetului ideal! Invisalign aliniaza corespunzator dintii pe arcada utilizand aliniatori detasabili, practic invizibili, conceputi special pentru dumneavoastra. Acesti aliniatori vor fi schimbati o data la doua saptamani, determinand migrarea treptata a dintilor.

  De ce sa urmez un astfel de tratament?

  Avantajele tratamentului ortodontic cu Invisalign vorbesc de la sine:
  1. PERSONALIZARE – medicul va lua amprentele arcadelor dumneavoastra(cu un material sau digital, se reda intreaga dispozitie a dintilor in cavitatea orala). Astfel, pe baza Align Technology, aliniatorii vor fi special conceputi doar pentru dumneavoastra, adaptati perfect dintilor conform planului de tratament.
  2. EFICIENTA – alinierea dintilor pe arcada incepe din momentul zero! Astfel, chiar inainte de finalizarea tratamentului veti putea observa schimbarile catre zambetul dorit.
  3. CONFORT – nu exista sarme sau suporturi metalice(brackets) care sa va incomodeze sau irite gingiile si partile moi! Minore stari de disconfort se pot resimti de catre unii pacienti la schimbarea aliniatorilor; acestea au insa caracter temporar si dispar la scurt timp, dupa acomodarea cu noul set.
  4. DETASARE FACILA – Invisalign se poate indeparta pentru a realiza o masticatie eficienta si a mentine o igiena orala buna! De asemenea, pacientul le poate indeparta la ocazii speciale, daca acesta doreste.
  5. ESTETICA – aliniatorii sunt complet transparenti, practic invizibili! Anturajul nu va stii ca urmati un tratament de indreptare a dintilor.

  Ce presupune tratamentul cu Invisalign?

  • Initial, se vor lua amprente speciale si se va verifica daca dintii dumneavostra pot fi indreptati cu sistemul Invisalign. NU toti pacientii pot beneficia de acest tratament, in functie de anumite criterii ale cazului clinic analizate de medicul dumneavostra si furnizorul Invisalign.
  • Odata confirmat acest lucru, se va stabili planul de tratament utilizand un program special 3D numit ClinCheck – acesta prefigureaza deplasarile succesive prin care vor trece dintii dumneavostra, aratandu-va astfel anticipat rezultatul final.
  • Incepand tratamentul, veti purta pe o perioada de doua saptamani fiecare set de aliniatori; treptat, dintii dumneavoastra se vor deplasa spre pozitia finala anticipata.
  Periodic, va veti prezenta la un control pentru monitorizarea tratamentului.
  • Durata tratamentului variaza in functie de fiecare individ, raportat la complexitatea cazului clinic; in medie, aceasta este de 1 ani si jumatate-2.
  • Costul tratamentului este stabilit individual de catre medicul ortodont si echipa Invisalign.

  Comparatie Invisalign – tratament ortodontic obisnuit


  Invisalign inseamna inovatie! Nu sunt necesare sarme sau suporturi metalice (brackets) care nu numai ca pot parea inestetice, dar pot si crea un real disconfort pacientului la purtare.
  • Invisalign poate fi indepartat oricand de catre dumneavoastra! Aparatele ortodontice fixe pot fi indepartate doar de catre medicul ortodont.
  • programul Invisalign ClinCheck va arata chiar inainte de inceperea tratamentului aspectul final al dintilor dumneavoastra dar veti cunoaste ce rezultat intermediar va avea si fiecare serie de aliniatori.
  • aparatele ortodonice obisnuite pot fi dificil de curatat si igiena orala va necesita mijloace speciale si suplimentare. Invisalign poate fi igienizat prin simpla clatire sub jetul de apa iar igiena dumneavoastra orala nu se va schimba cu nimic intrucat puteti indeparta cu usurinta aparatul.

  Toate categoriile de varsta pot utiliza Invisalign?

  Raspunsul este DA! Invisalign se poate utiliza indiferent de varsta, de la deplasari minore pana la cazuri complexe.
  Tehnologia Invisalign asigura si un sistem pentru adolescenti, cu caracteristici speciale, intrucat dentitia si oasele maxilare se afla inca in dezvolatare.
  • indicatori de uzura – isi modifica progresiv culoarea de la albastru la transparent, monitorizandu-se astfel durata purtarii aliniatorilor;
  • caracteristici speciale pentru a compensa eruptia caninului, premolarului 2, molarului 2;
  • gratuit, sunt inclusi sase aliniatori individuali de schimb in caz ca se pierd.

  Cheia succesului in tratamentul ortodontic este comunicarea si cooperarea intre pacient si medic. Va asteptam la cabinetul nostru pentru a primi toate detaliile necesare de la dr. IOANA POPESCU si dr. IRINA LULACHEmedici specialisti in Ortodontie si Ortopedie dento-faciala.

  dr. Ioana Popescu

  dr. Irina Lulache

  Formular programare

  Completeaza formularul si programeaza-te la o consultatie specializata.

  X
  Vreau o programare!