Implantul dentar este o piesa din titan, sub forma unui surub, care se insereaza printr-o procedura chirurgicala în osul maxilar sau mandibular, pe poziția unde lipseste dintele. Pe piata medicala din Bucuresti, costul unui implant dentar variaza de la un pret considerat ieftin de 250 euro pana la valoarea maximala de 1500 euro.

   De ce difera preturile implantelor dentare?

  Costurile implantelor dentare sunt diferite in functie de firma producatoare, calitatile implantului (design, conexiune biologica, tip spira si inaltimea acesteia, durata de osteointegrare),  precum si de manopera si resursele implicate in procesul chirurgical.

  Costul tratamentului este suma a trei componente: implantul dentar propriu-zis + bontul protetic + coroana dentara. Este foarte important sa stiti de la inceput care sunt costurile finale ale acestui tip de tratament! 

  De asemenea,  pentru pacientii care nu prezinta suficient suport osos pentru a se insera implantul dentar, se pot realiza interventii de augmentare osoasa ( sinus lift, osteo distractie, grefa osoasa, etc.). Acestea produc costuri suplimentare datorita materialelor ( os artificial sau liofilizat, membrane de colagen ) si manoperelor chirurgicale implicate.

  Firmele producatoare din gama de top sunt Straumann  (Elvetia), Nobel Biocare (Suedia), Bredent (Germania). La un nivel mediu se situeaza implanturile dentare din gama Implantium (Coreea de Sud), Megagen (Coreea de Sud), Zimmer  (SUA), iar producătorii care oferă un preţ mai scăzut pentru implanturile dentare sunt Alpha Bio (Israel), MIS (Israel), ADIN (Israel).

  Un alt aspect foarte important este pregatirea continua a medicului specialist in implantologie, aceasta fiind o obligatie datorita rapiditatii progresului tehnologic din acest domeniu.

  Cum decurge procedura de tratament cu implant dentar?

  1. Etapa de pregatire consta in consultarea pacientului atat prin observare directa cat si prin studierea radiografiilor si computerului tomograf, dupa caz. In urma acestei consultatii se apreciaza starea de sanatate a pacientului si se fac masuratori exacte pentru a calcula cu precizie pozitionarea ulterioara a implantul dentar, analizandu-se cantitatea şi calitatea osului receptor, pozitia sinusului maxilar sau a nervului alveolar-inferior. Operatia se executa numai in cazul persoanelor declarate apte din punct de vedere medical.
  2. Operatia chirurgicala se realizeaza sub anestezie locala, evitandu-se astfel orice senzatie de durere. Medicul specialist va face o incizie in gingia pacientului pentru a avea acces la osul de sub aceasta. In continuare, va insuruba implantul dentar, cu ajutorul unor instrumente specifice, in cavitatea osoasa. Ulterior, gingia va fi cusuta, acoperind implantul dentar. Dupa o perioada de vindecare, intre 4 si 6 luni, implantul se osteointegreaza, se sudeaza natural de os. Urmeaza a doua etapa chirurgicala in care se va insuruba in interiorul corpului implantului capa de vindecare care va conforma viitoare papila interdentara si va permite gingiei sa se dezvolte in jurul sau, asa cum se intampla in cazul dintilor naturali. Operatia chirurgicala nu este sub nicio forma dureroasa datorita tehnicii moderne, anesteziei aplicate si atentiei oferita de medicul specialist in momentul procedurii.
  3. Etapa protetica va debuta dupa perioada de integrare osoasa a implantului. Astfel, se va indeparta capa de vindecare si se va insuruba in locul ei bontul de vindecare. Dupa aproximativ 2 saptamani, cu ajutorul bontului de transfer, medicul specialist in protetica dentara va lua amprenta in vederea realizarii coroanei dentare, permitand transferul pozitiei precise intraorale a implantului pe modelul de laborator. In functie de materialul ales (metalo-ceramica, zirconiu), se va realiza coroana dentara care se va fixa pe implantul dentar prin insurubarare sau prin cimentare.

  Va asteptam in cabinetul nostru pentru a primi toate detaliile necesare despre tratamentul cu implant dentar de la

  dr. Vlad Petrescu Seceleanu

  Medic specialist Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala si Implantologie, vicepresedintele Asociatiei Romane de Implantologie Dentara, membru European Association for Cranio-Maxillo-Facial Surgery.

  Formular programare

  Completeaza formularul si programeaza-te la o consultatie specializata.

  X
  Vreau o programare!