Vouchere de reducere pentru aparate dentare

Proiectul SMILE

Clinica dentară New Dent este parterneră în programul „SMILE” inițiat de Primăria Municipiului București ce presupune acordarea unui sprijin financiar pentru aplicarea de aparate ortodontice fixe copiilor din municipiul Bucuresti cu vârste între 10 si 17 ani.

TIPURI DE VOUCHERE

Sprijinul financiar acordat prin proiect pentru aplicarea unui aparat ortodontic fix se va acorda sub forma de vouchere dupa cum urmeaza:

VOUCHER TIP 1 – “Amprenta si model de studiu” in valoare de 250 RON
VOUCHER TIP 2 – “Aparat ortodontic fix cu aplicarea acestuia” in valoare de 370 RON

Bugetul maxim alocat/beneficiar este de 620 lei, sub forma de vouchere, sumă ce include model de studiu și aplicarea unei singure arcade (inferioară sau superioară), respectiv 990 lei, sub forma de vouchere, sumă ce include model de studiu și aplicarea ambelor arcade (inferioară și superioară).

CONDIȚII DE PARTICIPARE

  • vârsta între 10 și 17 ani
  • domiciliul stabil sau viza de reședință în Municipiul București
  • obținerea unei adeverințe medicale eliberată de cabinetul de medicină dentară din cadrul unităților de învățământ școlar (cabinet stomatologic) din rețeaua scolară a Municipiului București, care atestă o dentiție tratată, fără carii, și care poate suporta un tratament de specialitate ortodontic.

* Proiectul “SMILE” se va derula până la data de 31 decembrie 2020

Ce trebuie să faceți pentru a intra în posesia voucherelor?

PAS CU PAS

Pasul I – Consultația la cabinet

Aceasta va presupune un control amănunțit al cavității bucale pentru a stabili planul de tratament și tipul de aparat dentar ce va fi montat. De asemenea, medicii nostri specialiști in Ortodonție vă vor elibera o adeverință prin care se va recomanda necesitatea aplicarii aparatului ortodontic fix. Această consultație este gratuită.

Pasul II – Înscrierea în programul “SMILE” și obținerea voucherelor

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) este instituția din cadrul Primăriei Municipiului București care se ocupă cu organizarea acestui proiect. Înscrierea în proiect se poate realiza online de către reprezentantul legal al copilului, urmărind indicațiile din Regulament disponibile pe site-ul http://smile.assmb.ro/

După completarea datelor și încărcarea documentelor în aplicație, se va genera automat numărul de înregistrare în proiect, care vă va fi comunicat pe adresa de e-mail menționată în aplicație.  Confirmarea va sta la baza convocării, în ordine cronologică, în vederea continuării procedurii (analizarea dosarului). În interval de maximum 15 zile lucrătoare de la introducerea datelor și a documentelor în aplicația “Proiect SMILE” reprezentantul legal al copilului va fi anunțat (telefonic și/sau e-mail) să se prezinte la sediul A.S.S.M.B.- Direcția Programe – Proiecte, din Bulevardul Ion Mihalache Nr. 11-13, sector 1, având asupra sa următoarele documente:

➢ Certificatul de naștere al copilului sau CI – daca este cazul (original și copie);

➢ Actul de identitate al reprezentantului legal al copilului, inclusiv verso în cazul reședinței (original și copie);

➢ Document tip (Anexa 1 din Regulament) eliberat de un medic specialist/primar, în specializarea Ortodonție, din cadrul unitaților medicale de specialitate în aplicarea aparatelor ortodontice fixe, afiliate în cadrul proiectului, cu recomandarea medicală privind necesitatea aplicării aparatului ortodontic fix;

➢ Cererea tip completată și semnată de către reprezentantul legal (se prezuma acordul ambilor parinți) – Anexa 2 din Regulament;

➢ Consimțământ/acord al reprezentantului legal al copilului privind aplicarea unui aparat ortodontic fix, precum și Declarația de angajament pentru purtarea aparatului ortodontic fix, inclusiv acordul reprezentantului legal pentru fotografierea dentiției copilului înainte și după acordarea sprijinului financiar pentru aplicarea aparatului ortodontic fix, completat și semnat de către reprezentantul legal (se prezuma acordul ambilor parinți) – Anexa 3 din Regulament;

➢ Declarația de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal, semnată de către reprezentantul legal (se prezumă acordul ambilor parinți) – Anexa 4 din Regulament.

Decizia de aprobare sau de respingere, a dosarului pentru includerea în proiect, va fi comunicată reprezentantului legal al copilului, în termen de minimum 10 (zece) zile lucrătoare de la data prezentării sale, la sediul A.S.S.M.B

Pasul III – Amprenta și modelul de studiu

După obținerea celor două vouchere, pacientul se va prezenta la cabinet pentru începerea tratamentului cu aparat dentar fix. Astfel, pentru analiza arcadelor dentare și a ocluziei (mușcătura) este necesar efectuarea unui studiu pe modele de amprenta din ghips. Prețul amprentei si a modelului de studiu este gratuit, acesta fiind inclus în voucherul de 250 lei.

Pasul IV – Realizarea de radiografii

Acestea se vor atașa la dosarul de ortodonție, fiind necesare următoarele tipuri de fotografii: ortopantomograma (OPG), radiografii de profil, fotografii intra și extraorale.

Pasul V – Aplicarea aparatului dentar

În urma analizei dosarului de ortodonție, vom proceda la colarea (lipirea) bracket-urilor pe fața vizibilă a dinților, activitate ce durează aproximativ o oră. Prețul aparatelor dentare fixe este:

– aparat dentar metalic =  1830 lei + voucherul SMILE  in valoare de 370 lei/arcadă

– aparat dentar safir  = 2930  lei + voucherul SMILE  in valoare de 370 lei/arcadă

După fixare, sunt necesare controale periodice la aproximativ 4-5 săptămâni. Durata tratamentului ortodontic poate fi de la câteva luni, până la 2 ani, pentru cazuri mai complexe.

Decizia de a începe tratamentul cu aparat dentar implică o colaborare și comunicare permanentă cu medicul specialist ortodont. Corectarea aspectului estetic și al ocluziei aduce schimbări importante în viața fiecărui pacient, schimbări care vor fi benefice o viață întreagă. Vă așteptăm în cabinetul nostru pentru a primi toate detaliile necesare de la dr. ILINCA BICA și dr. IRINA LULACHE, medici specialiști în Ortodonție și Ortopedie dento-facială.

Medici specialiști Ortodonție

dr Ilinca Bica

Dr. Ilinca Bica

dr Irina Lulache

Dr. Irina Lulache

Formular programare

Completeaza formularul si programeaza-te la o consultatie specializata.

X
Vreau o programare!