• Diverse
  • by newdent
  • noiembrie 7, 2017

    Există o mulțime de factori care influențează dezvoltarea bebelușului dumneavoastră, încă din primele luni de viață. De aceea este foarte important ca pentru o dezvoltare cât mai buna atât a organismului cât și a dinților bebelușului să fie respectată o dietă cât mai corectă. Totodată există o categorie aparte de gesturi pe care bebelușii le fac în mod inconștient și care, în timp, pot să afecteze modul de dezvoltare a cavități bucale și a dinților. În această categorie se număra și gesturi precum suptul degetului sau al suzetei.

    Suptul degetului și posibilele afecțiuni dentare

    Suptul degetului este un gest întâlnit la majoritatea bebelușilor, oferind, conform studiilor în domeniu, o stare de relaxare. Totodată acest gest apare cu scopul de a înlocui momentul în care bebelușul mănâncă. Fiind până la urmă un gest normal în rândul celor mici, este recomandat să încercați să dezvățați bebelușul de acest gest, mai ales atunci când încep să erupă primi dinți. Continuarea practicării acestui gest în timpul și după eruperea dinților de lapte poate fi destul de periculoasă:

    – degetul ținut în gura poate împiedica erupția corectă a dinților sau poate duce la îngreunarea acestui proces;

    – de asemenea suptul degetului poate duce la vizibilitatea incisivilor chiar și în momentul în care cel mic ține gura închisă. Acest fapt se datorează erupției dinților înspre interiorul cavitații bucale;

    – în locurile unde nu este prezent degetul, dinții vor erupe normal, apărând astfel o discrepanță destul de vizibila între aceștia;

    – datorită fizionomiei create, modul de alimentație a copilului va fi afectat destul de grav;

    – fața copilului se poate îngusta;

    Cum poate suzeta afecta dinții?

    La fel ca și în cazul suptului degetului, suzeta poate și ea să afecteze dezvoltarea corectă a dinților. Unele dintre cele mai des întâlnite afecțiuni sunt cele ale dinților anteriori, aceștia modificându-și poziția și orientarea. Această afecțiune poate duce la lucruri mult mai grave precum modificarea mușcăturii copilului sau la dezvoltarea defectuoasă a oaselor din interiorul cavitații bucale.

    Totodată este bine de știut ca spre deosebire de suptul degetului, suzeta poate afecta mult mai grav dezvoltarea corectă a dinților datorită faptului ca aceasta este fabricată dintr-un material cauciucat care revine la forma inițiala. Un lucru pozitiv despre acest aspect este că, în general, copiii care depășesc vârsta de 2 ani își pierd interesul față de suzeta. Dacă totuși acest lucru nu se întâmplă, este bine ca până pe la vârsta de trei ani să încercați să-i dezvățați de suzeta mult iubită.

    Este important să fiți atenți la aceste gesturi ale celor mici și să încercați să le combateți de îndată ce copilul a ajuns la o vârsta la care poate să-și dea seama că aceste obiceiuri nu mai sunt necesare. Totodată, vă informăm că în cazul în care observați că micuțul dumneavoastră suferă de asemenea afecțiuni, puteți lua măsuri în ceea ce privește corectarea dinților prin utilizarea unor tehnici oferite de ortodonție.

    Formular programare

    Completeaza formularul si programeaza-te la o consultatie specializata.

    X
    Vreau o programare!