Riscurile operației de inserare a implantului dentar

La ora actuală putem susține că una dintre cele mai viabile opțiuni atunci când vine vorba de înlocuirea unui dinte sau a unei măsele lipsă este implantul dentar. Această soluție este ideală din mai multe puncte de vedere, printre acestea numarându-se rezistența sporită în timp și la factorii exteriori, stabilitatea pe care o are în cavitatea bucală a pacientului și nu în ultimul rând aspectul estetic și practic pe care îl oferă.

Dar ce riscuri poate aduce inserarea unui implant dentar? La fel ca orice tip de implant și acesta poate să aibă asociate unele riscuri mai mult sau mai puțin periculoase. Acestea fiind spuse, în rândurile ce urmeaza veți putea afla mai multe informații despre problemele care pot aparea în urma inserării unui implant dentar.

Infecția

Unul dintre riscuri cele mai frecvente la care este supus pacientul căruia i s-a realizat o manoperă de inserare a  unui implant dentar este infecția care poate apărea în zona în care noul dinte a fost implantat. Pentru a putea preveni o posibilă infecție este imperativă o igienă orală cât se poate de strictă. Asta inseamnă că dinții ar trebui periați după fiecare masă. Din fericire, nu este necesară o periere profesională ci doar trebuie să vă curațați dinții la fel cum o făceați înainte de implant. Dacă vă spălați dinții corect șansa ca o infecție să apară este aproape inexistentă.

Leziuni

Aici vorbim despre leziuni care pot aparea asupra măselelor sau a dinților din vecinătatea implantului. Aceste cazuri sunt foarte rare, așadar nu ar trebui să vă faceți prea mari griji. Dacă apelați la serviciile unui medic specialist cu experiența veți reduce șansa de a avea probleme de acest gen.

Lipsa osteointegrarii

Osteointegrarea, procesul prin care se formeaza tesut osos in jurul implantului dentar, poate dura până la 6 luni. Există cazuri destul de rare în care fuziunea dintre implantul dentar și os nu are loc, acest lucru ducând la eșecul procedurii de implantare.

Afectarea nervilor

O altă posibilă problemă ce poate apărea în urma unui implant dentar este afectarea nervilor. Acest lucru poate surveni dacă implantul este prea aproape de un nerv. Datorită acestei probleme, pacienților cărora li s-a inserat un implant dentar pot înregistra dureri de gingie sau chiar a cavitații bucale per ansamblu.

Sinusurile

Dacă apelați la un implant dentar care urmează a fi pus în partea superioară a gurii, există o foarte mică șansă ca acesta să vă afecteze sinusurile. Astfel, acestea se pot inflama și vă pot provoca mici dureri.

Alte probleme

La fel ca și în orice caz, organismul dumneavoastră poate reacționa la noul implant dentar. Astfel, veți putea experimenta sîngerari minore, durere temporară în locul în care a fost inserat implantul sau la nivelul cavitații bucale și, în unele cazuri, gingiile sau obrajii se pot inflama. Partea bună este că aceste simptome vor dispărea la scurt timp după ce aplicarea implantului dentar a fost realizată.

Specialistul New Dent, dr. Vlad Petrescu-Seceleanu, medic cu peste 20 de ani de experiență în domeniu și vicepresedinte al Asociației Române de Implantologie Orală, vă poate oferi toate indicațiile de care aveți nevoie pentru a cunoaște în detaliu ce presupune operația de inserare a implantului dentar. Reușita acestei manopere depinde în primul rând de experiența și pregătirea profesională a medicului dentist, de un diagnostic corect evaluat, precum și de specificațiile tehnice ale implantului dentar. Pentru informații suplimentare vă invităm să accesați pagina dedicată serviciilor de implant dentar de pe site-ul nostrut.