TIPURI DE APARATE DENTARE FIXE

tipuri de aparate dentare

        Aparatul dentar este o metoda de tratament minim invaziva prin care sunt corectate anomaliile de pozitie si forma ale dintilor. Piesele din componenta aparatului dentar care se lipesc pe dinti se numesc bracketi. Acestia permit fixarea unor arcuri sau ligaturi cu ajutorul carora se indreapta dintii. Tehnologia bracketilor a evoluat foarte mult, astfel ca pacientii au de ales intre mai multe modele. 

      In continuare, va prezentam tipurile de aparate dentare fixe  si preturile acestora, cu precizarea ca medicul specialist ortodont, prin studierea fiecarui caz in parte, poate sa va ofere detalii complete cu privire la alegerea celui mai potrivit aparat dentar pentru dumneavoastra.

METALIC

aparat dentar metalic

Aparatul dentar metalic este apreciat pentru eficienta terapeutica si pentru costul mai redus in comparatie cu alte aparate dentare fixe. Aparatul metalic poate trata cea mai mare parte a problemelor ortodontice, se poate purta la orice varsta, iar durata tratamentului este mai redusa, fiind intre 6 luni si 2 ani, in functie de complexitatea corectiei care trebuie facuta.

PRET: 2200 RON / arcada

CERAMIC

aparat dentar ceramic

Aparatul dentar ceramic are bracketii confectionati din ceramica policristalina opaca, fiind foarte putin vizibili. Bracketii policristalini au o rezistenta mai mica la fractura comparativ cu cei monocristalini din safir, insa pretul mai scazut ofera pacientului posibilitatea de a opta pentru acest tip de aparat dentar. 

PRET: 2500 RON / arcada

SAFIR

aparat dentar safir

Aparatul dentar safir este varianta cea mai estetica de aparat dentar. Bracketii sunt realizati din safir pur, al doilea mineral dupa diamant ca duritate. Fiecare cristal este prelucrat si slefuit la temperaturi ridicate, pentru a obtine un bracket clar si dur. Acest aparat dentar nu se coloreaza si nu se pateaza de la consumul de alimente. 

PRET: 3300 RON / arcada

INCOGNITO

aparat dentar invizibil incognito

Aparatul dentar Incognito este un aparat dentar lingual, amplasat pe forma interioara a dintilor, devenind astfel invizibil si oferind discretie totala si confort. Bracketi sunt individualizati pe suprafata dentara a fiecarui pacient, fiind confectionati din aliaje de aur, material care este  biocompatibil cu toate tesuturile orale. Pretul acestui aparat dentar lingual variaza intrucat tratamentul este personalizat si adaptat in functie de rezultatul consultului efectuat de medicul specialist ortodont.

 

Care sunt beneficiile aparatului dentar?

  • corectarea dintilor aflati intr-o pozitie incorecta
  • functionalitate corecta
  • prevenirea bolii parodontale
  • dobandirea unui zambet armonios
  • muscatura corecta
  • digestie mai buna
  • vorbire imbunatatita
  • aspect fizic ingrijit

Cat trebuie sa port aparatul dentar?

Durata unui tratament ortodontic este de cel putin un an, intrucat dintii, musculatura si articulatia temporo-mandibulara au nevoie de timp pentru a se antrena si a se pozitiona corect.In functie de anumite variabile precum gravitatea cazului sau varsta pacientului, aparatul dentar fix se poarta in medie un an jumatate. Daca pacientul prezinta inghesuiri minore tratamentul ortodontic poate dura cateva luni, insa pentru anomalii dento-maxilare mai grave, tratamentul poate decurge pe durata a 2 ani. 


SOLUTIE FINANCIARA

Sigla_Star_BT

Prin parteneriatul incheiat intre New Dent si Banca Transilvania, va oferim posibilitatea de a plati aparatele dentare in 3 rate egale, fara dobanda prin programul StarBTCheia succesului in tratamentul ortodontic este comunicarea si cooperarea intre pacient si medic. Va asteptam la cabinetul nostru pentru a primi toate detaliile necesare de la dr. ILINCA BICA si dr. IRINA LULACHEmedici specialisti in Ortodontie si Ortopedie dento-faciala.

dr. Ilinca Bica

dr. Irina Lulache

Slide background Programeaza-te pentru o consultatie !

031.435.98.34 & 0741.999.510

Nu doare 😉