Tipuri de proteze dentare

Odată cu înaintarea în vârsta, dar și datorită unor deficiențe privind îngrijirea dentară, pot apărea diferite probleme la nivelul cavității bucale care, în cele din urmă, pot duce la pierderea dinților. În cazul acesta una dintre soluții este proteza dentară. Aceasta este o metodă cu rezultate foarte practice, deoarece asemeni dinților naturali, vă poate permite să mestecați mâncarea sau să eliminați situațiile jenante din societate, în care erați reținut să zâmbiți. Protezarea este o metodă veche de refacere a dinților care a evoluat foarte mult, în zilele noastre, fiind realizată de tehnicieni dentari profesioniști cu ajutorul unor materiale moderne și testate în diverse laboratoare din jurul lumii.

Prin definiție, proteza dentară este o piesă cu caracter rigid, menită să înlocuiască cu succes spațiile din interiorul gurii din care dinții lipsesc. Acestea fiind spuse, în rândurile următoare vă invităm să descoperiți mai multe informații despre tipurile de proteze dentare existente la ora actuală.

Proteza dentară parțială

Acest tip de proteză este recomandat în măsura în care încă mai aveți dinți în interiorul cavității bucale. Aceasta este așezată pe un cadru metalic și pentru a avea un sprijin mai mare se atașează de dinții naturali din imediata vecinătate. Acest tip de proteză poate înlocui cu succes unul sau mai mulți dinți, având o stabilitate relativ buna în interiorul gurii. Pentru o îngrijire corectă, proteza dentară parțială trebuie scoasă din gura după fiecare masă și curățata de resturile alimentare. După ce a fost realizată o curățare temeinică, aceasta se pune înapoi în gura. Proteza dentară parțială este o metodă economică și practică de refacere a dinților lipsă.

Proteza dentară totală

Spre deosebire de cea parțială, proteza totală are ca și scop înlocuirea completă a unui rând de dinți, fie de pe maxilar (partea de jos), fie de pe mandibulă (partea de sus). Aceasta poate reface în proporție de până la 95% estetica gurii și reoferă cu succes posibilitatea de a mânca, de a vorbi și de a zâmbi fără nici un fel de probleme. Proteza dentară totală este și ea o metodă relativ ieftină de refacere a dinților, fiind preferată de majoritatea persoanelor aflate într-o asemenea situație.

Proteza bazată pe implanturi dentare

Acest tip de proteză se numără printre cele mai bune opțiuni deoarece poate fi ancorată foarte bine în interiorul cavității bucale. Astfel, aceasta se va sprijini pe implanturi dentare, care vor fi așezate la rândul lor în spatiile în care dinții naturali lipsesc. Proteza bazată pe implanturi dentare este indicată în cazul în care a apărut și resorbția osoasă (pierderea pe verticală a structurii osoase din interiorul cavității bucale). Bineînțeles, acest tip de proteza beneficiază și de o gingie fabricată artificial care este perfect adaptată din punct de vedere biologic și estetic. Rezultatul unei proteze bazată pe implanturi dentare poate fi o soluție cât mai apropiată de aspectul dinților naturali.

Pentru a vedea costurile acestor tipuri de proteze, consultați pagina noastră de prețuri, la secțiunea “PROTETICĂ DENTARĂ MOBILĂ