Datorita  tulburarilor in ordinea si cronologia eruptiei dintilor permanenti in cadrul grupului canin-premolari, exista situatii in care caninul nu erupe la nivelul arcadei dentare, ramanand inclus in osul alveolar. Frecvent acesta este descoperit in cadrul examenelor radiologice de rutina, atunci cand apar dureri la nivelul dintilor vecini sau atunci cand dintii vecini nu sunt pozitionati corect pe arcadele dentare.

  Tratamentul depinde de diferiti factori locali si poate fi de natura ortodontica, chirurgicala sau combinat ortodontic-chirurgical.

  • In cazul in care caninul este situat in pozitia normala de eruptie si aproape de mucoasa acoperitoare, va fi tractionat ortodontic;

  • In cazul in care caninul nu este situat in pozitie favorabila, dar dezvoltat fiziologic ca dimensiuni coroana-radacina, se intervine chirugical si ulterior ortodontic;
  • Daca insa caninul nu este favorabil nici ca pozitie, nici ca dezvoltare, se va practica odontectomia (extractia caninului). In cadrul cabinetului nostru, aceasta interventie este executata de medicul specialist in chirurgie orala si maxilo-faciala, dr. Vlad Petrescu Seceleanu.

  Alegerea metodei de tratament depinde si de spatiul disponibil la nivelul arcadei. Daca acesta nu exista, dar se poate obtine prin tratament ortodontic, se va realiza mai intai acesta si apoi tractionarea si alinierea caninului pe arcada.

  Formular programare

  Completeaza formularul si programeaza-te la o consultatie specializata.

  X
  Vreau o programare!